NAJVIŠE SE BOJAO GRMLJAVINE: Uplašen trčao po nevremenu, tražio sklonište, a onda je grom udario pravo u njega...Kad ga je majka pronašla maleni je davao znakove života, a onda... - Vazno.net
27.3 C
Manchester
16. srpnja 2019.
Vazno.net
Image default
Zanimljivo

NAJVIŠE SE BOJAO GRMLJAVINE: Uplašen trčao po nevremenu, tražio sklonište, a onda je grom udario pravo u njega…Kad ga je majka pronašla maleni je davao znakove života, a onda…

Sedmogodišnji dječak stradao je sinoć nadomak Pančeva, na putu za Crepaju, dok je uplašen zbog nevremena tražio zaštitu od groma kog se, kako kažu komšije, jako plašio. Dok je tražio sklonište, grom ga je udario i dječak je nekoliko minuta kasnije podlijegao stravičnim povredama koje je zadobio, saznaje Blic.

Kako pričaju komšije, nastradali dječak, iako je imao samo sedam godina uvijek je bio veseo i spreman svima da pomogne. Vijest o njegovoj tragičnoj pogibiji šokirala je sve…

grom

– On je svima htio da pomogne, bio je baš veselo dijete. Često je trčkarao i igrao se oko kuće. Meni kao radniku stalno je donosio vodu kada ga zamolim – priča jedan od komšija, potresen ovom tragedijom.

Kako pričaju komšije, njegovi roditelji, rade u ciglani koja se nalazi nadomak njihove kuće i pored tragično nastradalog P. imaju još dvije kćerke i jednog sina.

– Ovo je velika tragedija, dječak je bio dobra duša, kao i cjelokupna njegova porodica. Uvijek su htjeli da pomognu, a inače oni ovdje dolaze sezonski kako bi radili – dodaje komšija.

Kako komšije tvrde, oni svakoga ljeta dolaze iz Prokuplja kako bi radili u ciglani i tako prehranili svoju porodicu.

– Njegova majka je uvijek vodila računa o djeci, često ih je vodila na sladoled sve zajedno, baš su bili prava, srećna porodica – dodaje jedna od komšinica.

Kako većina komšija pričaja, sedmogodišnjak se plašio jake kiše i grmljavine, i često se skrivao po neobičnim mestima u kući ili van nje kada napolju krene nevrijeme.Te kobne večeri, kako tvrde komšije, on se sakrinuo u obližnju portirnicu ciglane, koja se nalazi odmah pored njihove kuće, i tu je tragično nastradao.

– Grom ga je udario u nogu i tako ga povrijedio, otkinuvši mu kompletnu nogu. On je prvo davao znake života ali ubrzo je preminuo, nažalost. Strašno je to što ga je baš majka našla nakon udara groma – dodaje jedna od komšinica.

grom

Komšije su čule jak i snažan udarac groma, i u kompletnom komšiluku na kratko nestalo je struje.

– Mi smo bili u kući i čuli smo da je nešto jako lupilo, ali nismo mogli da slutimo da se to baš desilo nekoliko kuća od naše. Nakon toga nestala je struja, vjerovatno jer su iskočile sklopke. Ubrzo smo čuli da je mali P. preminuo – dodaje komšinica.

Ožalošćena porodica nije željela da razgovara. Okupljeni oko jednog stola plakali su sa rođacima i komšijama koji su došli da izjave saučešće.

Sinoćne nevrijeme, praćeno jakom kišom i grmljavinom, pogodilo je više dijelova Srbije. Put za Crepaju i kuća preminulog dječaka, nažalost, bili su meta sinoćnjeg groma.

Izvor: novi.ba

Related posts

Sablasno biće noći ustaje iz groba, čuju se pakleni zvuci…

admin

Glumio mangupa pred djevojkom pa naletio na velikog bildera: Morao je podviti rep

admin

DA LI VAM ISKAČE ŽILA NA ZGLOBU?! Ako je odgovor DA, zapravo ste VEOMA POSEBNO LJUDSKO BIĆE (VIDEO)

admin

Leave a Comment