IMALA SAM 126 KG I MISLILA DA MI JE ŽIVOT UNIŠTEN: A onda sam primijenila JEDAN TRIK i sad sam kao manekenka - Vazno.net
27.3 C
Manchester
16. srpnja 2019.
Vazno.net
Image default
Lifestyle

IMALA SAM 126 KG I MISLILA DA MI JE ŽIVOT UNIŠTEN: A onda sam primijenila JEDAN TRIK i sad sam kao manekenka

Matilda Broberg je sa 22 godine potpuno preokrenula svoj život, a sve je počelo od dramatičnog mršavljenja.

Matilda se cijelog života mučila sa viškom kilograma i željela je da se dovede u red, ali kako kaže, nikada nije mogla da nađe dovoljno motivacije i volje da to zapravo sprovede u djelo.

39486212-290393998214199-2297548637091135488-n

(Instagram)

– Postala sam gojazna oko 14. godine, a odonda je bilo sve gore jer sam radila sve što radi i moje društvo. Međutim, moje društvo je uživalo u sladoledima, slatkišima i picama što ja sebi nisam mogla da priuštim jer sam bila gojazna. Ipak, jela sam sa njima – kaže Matilda, dodajući da je pritom vodila i vrlo neaktivan život.

– U jednom trenutku mislila sam da prosto više ništa ne mogu da uradim povodom toga, da je sve otišlo predaleko. Osjećala sam se kao da sam zarobljena u sopstvenom tijelu. Samo sam se pravila da sam sretna ,a zapravo sam bila nesretna, anksiozna i željela samo da mogu da potrčim – kaže Matilda.

dijeta

(Instagram)

Kako kaže, bila je svjesna da je ona kriva za situaciju u kojoj se nalazi.

– Moja mama je oduvijek pravila zdrave obroke. Problem je bio u tome što sam ja krišom kupovala i jela nezdravu hranu. Jela sam preko 3.500 kalorija dnevno i imala 126 kilograma.

Ono što ju je zaista navelo da nešto uradi jeste izlazak sa društvom u zabavni park, kada joj je rečeno da je preteška za sve mašine na kojima je željela da se vozi. Tada je krenula na dijetu.

– Morate da udarite u samo dno pre nego što konačno nešto promijenite. Tako sam ja poslije toga izbacila sve grickalice i slatkiše, ali i hljeb i tjesteninu. Čim sam prestala da jedem te masne i kalorične stvari, kilogrami su počeli da se tope a ja sam imala par trkikova kako bih pobijedila svoju proždrljivost.

17662942-309685189449607-8741423478713876480-n

(Instagram)

Kako kaže Matilda, ono što je njoj pomoglo su, prije svega, male porcije.

– Sve moje porcije su veličine dlana. Ne dozvoljavam sebi da idem preko toga. Pored toga, uvijek umjesto običnom kašikom jedem kašičicom jer tako prevarim sebe i mislim da sam pojela više nego što zapravo jesam. Želudac mi je poslije godina prejedanja bio ogroman i to je bio jedini način da unormalim apetit.

(Novi.ba/Žena.blic))

 

Related posts

Vrlo jednostavno i efikasno. Evo kako možete ukloniti kamenac sa zuba bez odlaska kod zubara

admin

ON JE GLAVNI KRIVAC ZA VIŠAK KILOGRAMA: SMANJITE ŽELUDAC I MRŠAVITE

admin

PRONAĐEN NEOČEKIVAN UZROK DIJABETESA: Mnogi ovo nisu znali, a veoma je važno OBRATITE PAŽNJU!

admin

Leave a Comment